Ce inseamna, de fapt, dating-ul online?

Ce inseamna, de fapt, dating-ul online?

In mediul online beneficiem de ajutorul "tehnologiei" care ne pune la dispozitie resurse ce faciliteaza gasirea potentialilor parteneri de viata, sau cel putin a persoanelor cu care avem mai multe lucruri in comun. Acest fenomen a inceput odata cu "sosirea" internetului. Site-urile de dating online "inmagazineaza" baze de date care tin evidenta unor grupuri de persoane care se inscriu pentru aceste servicii. Majoritatea site-urilor ruleaza pe modele diferite, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a accesa profiluri dfierite si, daca gasesti pe cineva compatibil cu care doresti sa te conectezi, poti permite diverse forme de mesagerie pentru a te pune in legatura cu ei.

Membrii acestor site-uri, atat femei, cat si barbati, ofera informatii despre ei insisi, si, in functie de site-ul pe care il alegi, informatiile cerute pot proveni dintr-un profil simplu, de baza, iar in urma unei solicitari, acestia pot oferi mai multe detalii.

Este inutil sa mentionam faptul ca, daca doresti sa iti sporesti sansele in a gasi o potrivire buna, site-urile care solicita cat mai multe informatii legate de profilul tau, sunt, de fapt, acelea care ruleaza algoritmi pentru a creste probabilitatea gasirii unui profil cat mai compatibil cu al tau.

Deci, care sunt motivele pentru care dating-ul online a devenit un fenomen?

1. Vei cunoaste multi oameni

Cel mai bun lucru despre aceste site-uri este faptul ca ai posibilitatea de a te potrivi cu multi potentiali parteneri de viata. Acest lucru iti poate fi foarte util daca lucrezi/traiesti intr-un mediu in care nu exista multi oameni in jurul tau, sau daca lucrezi intr-un mediu populat, dar nu regasesti oameni singuri, sau, pur si simplu, nu ai un mare cerc social.

2. Vei intalni oameni "compatibili", din multe puncte de vedere

Fiind capabil/a sa listezi si sa specifici exact ceea ce cauti intr-o persoana, asta iti va oferi sansa de a intalni pe cineva similar cu tine. Nu te gandi ca vei gasi oameni cu care te vei asemana doar din punct de vedere stil muzical, stil vestimentar, varsta, etnie, samd. In cazul in care, convingerile tale sunt foarte importante pentru tine sau se intampla sa faci parte dintr-o comunitate, sau poate ai anumite credinte spirituale (sau nu ai deloc), atunci intalnirile online iti vor prezenta si oameni care impartasesc aceleasi convingeri.

3. Tu si oamenii pe care ii intalnesti sunteti open-minded

Spre deosebire de oamenii pe care i-ai intalni absolut intamplator in viata, cei de pe un site de dating sunt deschisi cu privire la ceea ce cauta si ceea ce este important pentru ei. Poti fi sincer/a cu absolut orice aspect al vietii tale sau cu ceea ce iti doresti, de exemplu, intrebari precum "esti interesat de casatorie?", "copiii sunt importanti pentru tine?", "religia mea este incompatibila cu a ta?", etc.. Acest lucru tinde sa elimine o parte din incertitudinile pe care le-ai putea avea in faza incipienta a unei relatii.

4. Daca esti timid, online dating e pentru tine

Daca esti timid/a, atunci site-urile pentru dating online pot fi o poveste de dragoste pntru tine! Ai posibilitatea de a te exprima liber, poti spune cu lejeritate cine esti si, de asemenea, poti incarca imagini sau clipuri pentru a exprima intr-un mod diferit personalitatea ta, fara nicio presiune.

In concluzie, dating-ul online iti ofera sansa de a intalni oameni cu mentalitati, principii si conceptii similare. Dating-ul online este un fenomen care, pentru multi oameni, reprezinta o modalitate reala si de succes in gasirea unui partener de viata.